top of page

Welke kleding trekken we als gezin aan naar onze fotoshoot? incl. 5 GRATIS tips!

Je wilt een prachtige foto van je gezin aan de muur, maar wat voor kleding moet je dan aan? Bij het idee alleen al, om dit allemaal bij elkaar te zoeken schiet je in de stress. 99% van de lezers zal dit herkennen en ik snap dat. Daarom heb ik voor elk soort shoot een mooie brochure met kledingadvies geschreven. Of het nu gaat om een zwangerschapsshoot, newbornshoot, kindershoot, gezinsshoot, cakesmashshoot, portretshoot of een compleet ander soort shoot, ik help je altijd! In deze blog lees je alvast 5 waardevolle tips om jouw fotoshoot helemaal tot een succes te maken. Maar dat is niet het enige. Je ontvangt namelijk bij boeking van jouw fotoshoot, nog een uitgebreide brochure met kledingtips en adviezen. Maar je mag natuurlijk ook gewoon foto's naar mij door appen, zodat ik mee kan kijken en direct gericht kan adviseren.


TIP 1, Kies je locatie De gekozen locatie bepaald je kledingkeuze


Fotoshoot op het strand (lente/zomer periode): kies voor lichte kleren zoals wit, zandkleur, beige (of voor wat kleur: pasteltinten).

Denk aan (boho) jurken, (lange) rokken, kanten jurkjes, strohoeden, korte broeken, driekwart broeken, lange (linnen of katoenen) broeken, blote voeten of subtiele slippertjes. En bij heel warm weer misschien wel een mooie bikini met een pareo er over (kun je ook nog het water in tijdens je shoot 😉 ) Fotoshoot in/bij het bos (herfst/winter periode): kies voor natuurlijke kleuren zoals beige i.c.m bruin/oranjetinten.

Denk aan lange blouses, veter laarzen, dunne sjaaltjes of gebreide sjaals, wollen truien, donker bruine broeken, gebreide jurken. Fotoshoot in de studio: kies voor tijdloze en neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs, beige. TIP 2, bedenk vooraf waar in huis je de foto('s) wilt hangen Zo kun je gericht je shoot stylen in de kleuren die bij jouw woonkamer/keuken/gang/slaapkamer etc. passen.


TIP 3, kies een (accent) kleur

De gekozen kleur bepaald hoe tijdloos de foto word


Heb jij een rustige neutrale/landelijke inrichting in je huis? kies dan ook voor rustige kleuren.


Heb jij een bepaalde kleur die steeds terug komt in je huis? dan kun je er voor kiezen om deze kleur ook in de foto's terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan donker blauw of bruin. Je kunt er dan bijv. voor kiezen om je sieraden en/of haardecoratie in deze accentkleur terug te laten komen. Heb jij een strak en tijdloos interieur in je huis? kies dan voor een studioshoot met een mooie zwarte of witte achtergrond. Kies bij deze shoot dan ook voor kleding in dezelfde kleur(tint) als de achtergrond. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kanten of chiffon jurk bij een zwarte achtergrond, om zo echt een foto met een stijlvolle en elegante uitstraling te creëren. Of kies voor een mooie witte blouse met lichte spijkerbroek voor een frisse uitstraling. TIP 4, bepaal je sieraden en accessoires aan de hand van de locatie


Bij een strandshoot is een enkelbandje heel mooi en kunnen lange kettingen goed, maar bij een studioshoot kun je het beste voor iets heel subtiels kiezen, zoals gouden of zilveren sieraden. En als je sieraad een kleur bevat, zorg dan dat deze matcht met de kleding zodat deze er niet uitspringt.


TIP 5, stem de kleding van elk gezinslid mooi op elkaar af


Als je voor 1 persoon de kleding helemaal bij elkaar zoekt, kun je makkelijk de kleding voor de andere gezinsleden hier op aanpassen. Extra tip: kijk eerst eens in je eigen kasten. En begin met het lastigste als je nog kleding wilt/moet kopen (bijv. de jurk voor mama die niet in de juiste kleur te vinden is). Deze kun je misschien in een iets andere kleurtint wel vinden en vanuit daar kun je dan verder werken.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page