top of page

10 Gouden tips voor jouw fotoreportage

1.Plan jouw shoot met baby's en jonge kinderen zo vroeg mogelijk. Voor newborns en (jonge) kinderen is de tijd waarop we gaan fotograferen heel belangrijk. We willen namelijk dat ze lekker uitgeslapen en vrolijk zijn. Daarom beginnen we newbornshoots altijd tussen 09:00 en 10:00 uur. En plannen we kindershoots in de studio nooit na 14:00 uur in. Voor buitenshoots geldt dat, indien we de shoot tijdens zonsondergang willen plannen, we adviseren altijd om jouw nog jonge kindjes voorafgaand even te laten slapen. Vergeet niet, dat genoeg slaap voor iedereen goed is, dus ook voor jullie als ouders.

2.Lees alle shootinformatie goed door. We hebben speciaal voor jou, uitgebreide brochures gemaakt, passend bij elke soort shoot. Zodat de fotoshoot tot in de puntjes voorbereid kan worden. Vergeet daarom ook niet om deze goed door te lezen voorafgaand aan de shoot. Vooral de kledingtips zijn erg belangrijk. 3.Zorg voor neutraal ondergoed en sokken. Niks is zo zonde als wanneer er een felgekleurd hemd met opdruk onder een witte blouse zichtbaar is. En indien het kledingstuk laag uitgesneden is, raden wij een hemd er onder helemaal af. Hemden zie je namelijk toch nog vaak uitsteken bij de hals en oksels van een jurkje of t-shirt. Ik fotografeer jullie veelal met blote voeten, maar mocht het bij een shoot op een buitenlocatie zo zijn dat je schoenen en sokken aan hebt, zorg dan voor effen sokken in de kleuren van de kleding. 4.Schoenen Als je in de studio graag met schoenen aan gefotografeerd wil worden, kies dan voor schoenen die goed passen bij de outfit. En wat nog belangrijker is, kies schoenen die schoon en niet kapot zijn.

5.Handen en nagels. Zorg voor schone en verzorgde handen en nagels (geldt ook voor de voeten en teennagels). Het is zo zonde als nagellak half afgebladderd is, of er zwarte randen onder de nagels zitten. 6.Voor de vrouwen. Zorg indien je make-up draagt dat deze netjes zit. Vermijd ''oranje'' randen foundation. Je kunt beter geen foundation op doen, dat dat het niet netjes is gedaan en controleer altijd of er geen lippenstift op je tanden zit. 7.Zorg dat je kleding netjes gestreken is. Gekreukelde kleding staat heel slordig op de foto.

8.Vermijd storende elementen. Haal je broekzakken leeg en doe geen haarelastiekjes om je pols. 9.Neem een klein tasje mee. Om hier je telefoon, sleutels en andere kleine dingen in te bewaren tijdens de shoot. 10.Heb niet te hoge verwachtingen van je kinderen. Laat de shoot lekker op zijn beloop. Hoe meer jullie als ouders willen dat je kindje iets doet, hoe minder je kindje gaat luisteren. En een kindje hoeft niet perse te lachen op de foto. Wij houden de shoot graag gezellig voor iedereen en willen geen gestreste ouders en huilende kinderen. Laat het los. Het komt goed. Echt!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page