top of page

5 redenen waarom je jouw foto's echt moet afdrukken!

We leven in een wereld die eigenlijk al compleet digitaal is. Soms heel makkelijk, maar soms ook totaal niet handig. Wanneer je bijv. met alleen maar je pinpas voor de kassa staat en er een grote pinstoring is. Of wanneer al je afspraken alleen maar in een online agenda staan en deze ineens leeg blijkt te zijn. Geloof me, dat laatste heb ik al zo vaak gehoord van mensen. En ja je mag mij ouderwets vinden, maar ik werk nog steeds alleen maar met een papierenagenda. Maar hoe denken we als het over digitale herinneringen gaat? Bijna iedereen heeft tegenwoordig zijn/haar telefoon vol staan met foto's. De eerste foto van je pasgeboren baby, je kindje die 1 jaar word, de allereerste echte gezinsfoto of misschien wel je trouwfoto's. Maar wat nou als je telefoon in het water valt en niet meer te redden is? Of als je pc met duizenden dierbare foto's crasht? Deze herinneringen krijg je nooit meer terug! Ook al is het jezelf nog nooit overkomen, we kennen allemaal wel iemand die het wel heeft meegemaakt. Zelf kan ik hier wel nachtmerrie's van krijgen. En daarom laat ik mijn meest dierbare foto's altijd verwerken tot de allermooiste tastbare herinneringen, in de vorm van albums maar ook als foto's voor aan de muur (elk jaar opnieuw). En ik geef je hier 5 hele goede redenen waarom jij dit ook zou moeten doen. 1. Telefoons worden vervangen, computers crashen maar papier heeft zichzelf al jaren bewezen.

En er is eigenlijk een hele simpele oplossing: Jouw foto's laten verwerken tot tastbare exemplaren in de vorm van albums en muurdecoratie. Mocht er dan iets gebeuren, dan heb je in ieder geval nog iets tastbaars. 2. Hoe vaak kijk jij je digitale foto's?

Hoe vaak kijk je je digitale foto's terug? Op je telefoon misschien nog eens maar op je computer waarschijnlijk niet zo vaak of gewoon nooit. Maar ik heb best veel fotoalbums die ik regelmatig doorkijk. En dan ga ik weer even terug naar dat moment van toen. En vooral sinds de geboorte van mijn oudste, zoek ik bij bijzondere momenten nog even de oude foto's van mijzelf en mijn familie van vroeger er bij. Gewoon om even te kijken hoe de dingen toen gingen of om te kijken op wie mijn kinderen het meeste lijken. Maar ook de foto's aan onze muren ben ik nog elke dag blij mee. Als je je foto's afdrukt kijk je er simpelweg vaker naar en heb je er veel meer plezier van dan wanneer ze weggestopt op een harde schijf staan. 3. Foto's als prachtige (muur) decoratie

We fleuren ons huis denk ik allemaal graag eens op met bloemen, kunst of decoratieve artikelen, maar het allermooiste is toch om je meest dierbare foto's als ware kunst in je huis terug te laten komen. Vooral ik als fotograaf, word heel vrolijk als ik mijn foto's gedrukt in handen krijg. De beelden die ik met heel veel liefde heb gemaakt tot tastbare kunstwerken laten transformeren, dat is toch echt het mooiste aan mijn beroep. Dan is mijn missie meer dan geslaagd! 4. Drukwerk gaat generaties lang mee Een cd-rom beschadigd, een usb-stick raakt kwijt (tijdens de verhuizing), een computer crasht en je telefoon word vervangen. Maar een album of prachtig schilderij overleefd generaties lang en kan door jong en oud bekeken worden. Zelf vind ik het geweldig dat ik de oude albums van mijn overgrootouders en zelfs sommige van hun ouders vandaag de dag nog steeds kan bekijken. Hoe mooi is het dan als mijn kinderen hun albums later ook aan de volgende generaties door kunnen geven. 5. Herinneringen voor later moet je nu maken!
Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page