top of page

10 tips om jouw newborn shoot op zijn best te laten verlopen

1. Kies jouw fotograaf zorgvuldig.

We leven in een tijd dat fotografen als paddestoelen de grond uit schieten. Maar jouw baby'tje is nog zo klein en hulpeloos, daar wil je toch alleen het aller- aller- allerbeste voor!

Zorg daarom dat je weet bij wie je terecht komt. Het allerbelangrijkste is namelijk dat jouw fotograaf veilig en hygiënisch werkt. Je kunt gerust aan jouw fotograaf vragen hoeveel ervaring hij/zij heeft. Hoe vaak gebruikte materialen worden schoongemaakt en gewassen en of je een kijkje mag nemen in een volledige gallery. 2. Boek jouw fotograaf op tijd. Omdat professionele fotografen vaak al ver van te voren volgeboekt zijn, is het aan te raden om jouw newbornshoot al rond de 20e week van jouw zwangerschap te reserveren. 3. Meld op tijd dat je bent bevallen. Bij een geposeerde newbornshoot is het belangrijk dat de fotoreportage in de eerste 14 dagen na de geboorte plaatsvind.

Zorg dus dat je jouw fotograaf op het lijstje met ''de te bellen personen na de bevalling'' zet. Op deze manier kan jouw fotograaf alvast rekening houden met een mogelijke dag voor je shoot.


4. Tref alvast voorbereidingen. Tip: maak alvast een lijstje om mee te nemen naar jouw newbornshoot zodat je minder kans hebt iets te vergeten. Denk aan:

genoeg luiers

babydoekjes/billendoekjes

spuugdoekje

speen

voeding

zoogcompressen

extra setje kleding

lekker warm dekentje

iets te eten en drinken voor jou als net bevallen vrouw (en ook voor je partner en eventuele ouders kinderen natuurlijk) Doe je baby voorafgaand aan de shoot even in bad en geef alvast een voeding voor je vertrekt. Dit zorgt er voor dat je baby moe word en de shoot rustiger verloopt. 5. Kom op tijd.

Om de shoot zo rustig mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om op tijd van huis te vertrekken. Je kunt dan in alle rust beginnen aan de shoot, zonder dat je gehaast en gestresst bent. Wel zo prettig voor iedereen. 6. Laat overige familie thuis.

Hoe leuk het ook is als opa en oma mee gaan naar de shoot, zo druk is het ook voor je baby. Het is aan te raden alleen de personen mee te nemen, welke ook gefotografeerd gaan worden. Wil je toch ook graag foto's van de baby met opa en oma? overleg dit dat vooraf met jouw fotograaf. 7. Zorg voor extra reserve kleding voor het hele gezin. Stel dat er een ongelukje gebeurt tijdens de shoot, dan heb je nog een schoon setje achter de hand. 8. Laat je eigen camera thuis. Voor de rust van de baby is het belangrijk dat de shoot rustig verloopt. Als papa of mama tijdens de shoot zelf ook overal foto's gaat lopen te maken is er teveel onrust. Ook foto's maken met je mobiele telefoon is bij veel fotografen niet toegestaan. Wil je een ''achter de schermen foto'' maken, vraag dit dan eerst aan jouw fotograaf. 9. Zorg dat je de dag van de shoot geen andere afspraken plant. De baby bepaald het ritme van de shoot. Dus deze kan zomaar uitlopen. Niet handig als je daarna nog afspraken hebt waardoor je gehaast bent. Dit voelt de baby namelijk ook aan en zal in de meeste gevallen dan ook onrustig worden waar door de shoot helemaal niet meer goed verloopt.


10. Geniet. Het allerbelangrijkste van je shoot is dat je er met een fijn gevoel op terug kunt kijken. Dit kan alleen als je relaxt kunt genieten tijdens je shoot. De foto's kunnen namelijk nog zo mooi zijn, als de ervaring dat niet was dan kijk je toch altijd anders naar je foto's.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page