top of page

De Meestvoorkomende misvattingen over fotografen

1.Je hoeft toch alleen maar op een knopje te drukken

2.Jouw camera maakt echt mooie foto's zeg

3.Waarom bewerkt je de foto's? ze zijn zo uit de camera toch ook goed

4.Een fotograaf verdient makkelijk geld zonder hard te hoeven werken

5. Je vind het leuk werk dus dan kan het wel goedkoper tochUhmmm zo werkt het niet helemaal.(ik zal proberen het kort uit te leggen)


1.Een fotograaf is veel meer dan iemand die alleen maar op het knopje van de camera drukt.

Een fotoshoot begint met het klantcontact, het stylen van de shoot, de shoot zelf, het selecteren en bewerken van de foto's, het bestellen van de producten en het afleveren van de foto's aan de klant.

Het op het knopje drukken van de camera is maar 20% van de werkzaamheden van een fotograaf.

2.De fotograaf maakt de foto, niet de camera. Goed apparatuur werkt natuurlijk mee maar een goede fotograaf kan ook prachtige foto's maken met een mobiele telefoon.

3.Een RAW foto (ruwe foto rechtstreeks uit de camera) is eigenlijk hetzelfde als een negatief van vroeger (toen er nog gefotografeerd werd met analoge camera's en fotorolletjes). Een negatief moest ontwikkeld worden in de donkere kamer en een digitale foto van tegenwoordig moet ''ontwikkeld'' worden in bijv. lightroom en daarna vaak verder bewerkt worden in photoshop.

4.Een professionele fotograaf werkt juist heel hard. Hij/zij is niet alleen fotograaf maar vooral ook ondernemer/onderneemster. Een fotograaf in constant bezig met zijn/haar klant. Wij fotografen hebben als passie fotograferen en willen elke klant het allerbeste geven in de vorm van prachtige herinneringen om generatie na generatie te bewaren. Maar een fotograaf investeert ook constant in cursussen om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bewerken in photoshop, veilig werken met newborns maar volgt ook trainingen op het gebied van marketing en het gebied van de producten die hij/zij aanbied. Als fotograaf ben je nooit uitgeleerd namelijk. Maar met deze kennis kan een fotograaf jou als klant wel altijd het allerbeste bieden.

5.Als het goed is heeft een bakker ook gekozen voor zijn beroep omdat hij het leuk vind om brood te bakken, maar dat wil nog niet zeggen dat hij er niks aan hoeft te verdienen toch. Waarom zou een fotograaf dan wel voor weinig/niks moeten werken?

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page